ספרים, סרטים או חפירות על בשר - מה יותר משפיע?
מחקר בדק מהם הרגעים שגורמים להכי הרבה אנשים לעבור לטבעונות- והתוצאות לפניכם
אם ננסה להיזכר מה היה הרגע שגרם לנו לעבור לטבעונות, סביר להניח שלרובינו יהיה קשה להגיד שהשינוי קרה ברגע אחד. ייתכן שחלקנו ראינו סרטון מבית מטבחיים והזדעזענו, אבל נדרשו לנו עוד כמה שיחות עם חברים כדי להשתנות. אחרים אולי קראו פלאייר על המשלוחים החיים ומיד החליטו להפסיק לאכול בשר של פרות וכבשים, אבל רק אחרי שקראו כתבה על טבעונות בעיתון, הבינו שהגיע הזמן לוותר גם על שאר המוצרים מהחי.
מחקר אמריקאי שנערך לפני כשלוש שנים על ידי הארגון "יומיין ליג" וסקר קרוב ל-1,000 צמחונים וטבעונים, ביקש לבדוק אילו גורמים מביאים יותר אנשים לעשות את השינוי, ולהפסיק לאכול בשר או מוצרים מהחי בכלל. אנשים שהשתתפו בו התבקשו למלא מספר גורמים שונים שהשפיעו עליהם, ולהלן חמש התשובות שחזרו על ידי הכי הרבה אנשים, בסדר עולה:
במקום החמישי: אתרי אינטרנט
על אף שנדמה שהיום הכל קורה רק ברשתות החברתיות, יש יתרון גדול לאתרים של ארגונים לקידום טבעונות, והוא שהם מאפשרים לאנשים למצוא את כל המידע שהם מחפשים בקצב שלהם, ולהיחשף מבחירה לתכנים שהכי יכולים להשפיע עליהם.
מסקנה: שווה לחפש כתבה מעניינת מתוך האתר של הארגון האהוב עליכם, ולשתף אותה על הקיר בפייסבוק או באינסטגרם. אם כבר דיברתם על הנושא עם חברה שהתעניינה, שווה לשלוח לה את הכתבה
בהודעה אישית או במייל.
במקום הרביעי: כתבות מהתקשורת
זה יכול להיות התחקיר ששודר בחדשות על תעשיית העוף שההורים שלכם צפו בו בטלוויזיה, או אותו התחקיר כאשר הופיע בפיד הפייסבוק של בני דודים שלכם. בכל אופן, אין ספק שלכתבות המשודרות במסגרת ערוצי תקשורת מוכרים יש הרבה כח. הרי אם יונית לוי אמרה "תמונות קשות", ורפי גינת הצטמרר בקול רם- אז זה כנראה מספיק חשוב כדי שהרבה אנשים יעצרו, יקשיבו ויפנימו.
.מסקנה: כשתחקירים מתפרסמים, בין אם בטלוויזיה או ברשתות החברתיות, בקשו מחברים לצפות בהם
במקום השלישי: שיחות
מכירים את הבדיחה על "איך תדע שמישהו טבעוני?". התשובה, כידוע, הוא שהוא פאקינג יספר לך על זה.
בין אם זה במטבחון מקום העבודה, במפגש משפחתי או בדוכן הסברה מרחוב - בשיחה אפשר להתייחס ברצינות ובכבוד לכל טיעון שאדם מעלה, עד שייגמרו לו הטיעונים
מסקנה: תמשיכו לחפור, זה עובד, ומוזמנים/ות גם להצטרף לדוכני ההסברה של הארגונים השונים.
במקום השני: ספרים
זה אולי מפתיע, ואפשר גם לטעון שאנשים סימנו את האופציה הזו בסקר כדי להישמע חכמים, אבל למרות שכולנו צמודים למסך כל היום, כנראה שלספרים יש עדיין כוח חזק יותר. עד שאדם כבר מתפנה לקרוא ספר, הוא נשאר אתו תקופה, ובין אם מדובר בסופ"ש מרוכז או חצי שנה, החשיפה הממושכת הזו עושה את שלה.
מסקנה: כשחברים שלכם חוגגים יום הולדת, קנו להם שני ספרים - אחד שלא קשור לבעלי חיים, כדי לא לעצבן, והשני שדווקא קשור. אלה יכולים להיות, למשל, "לאכול בעלי חיים" של ג'ונתן ספרן פויר, "הפרה שבחדר" של מלאני ג'וי או כל אחד מהספרים של יובל נח הררי.
ובמקום הראשון: סרטים דוקומנטריים
חשוב לציין שהכוונה היא לא לסרטונים קצרים בפייסבוק, אלא לסרטים ארוכים, כגון "אירת'לינגס", "קאוספיריסי", "מזון בע"מ", או "וואט דה הלת'", שמתארים את ההשפעות הקשות של תעשיות המזון מן החי על בעלי החיים, הבריאות שלנו וכדור הארץ. אנחנו כבר יודעים שסרטים יכולים להיות חוויה עוצמתית, אבל המחקר הזה מחזק את ההבנה שכנראה יותר מכל אמצעי אחר, יש להם כח לשנות חיים, של בעלי חיים כמו גם של בני אדם.
מסקנה: ארגנו במקום העבודה או בסלון שלכם הקרנה פומבית של אחד מהסרטים הללו, ותביאו הרבה כיבוד שווה כדי למשוך אנשים, שכמובן יווכחו על הדרך שפופקורן זה טבעוני ושפיצה עם גבינת קשיו זה טעים. בהצלחה!
Commentaires